Cata memorie mai ocupa Firefox?

Se stie foarte bine de notorietatea detinuta in aceasta privinta de browserul mai sus mentionat. Mozilla Firefox indiferent de versiune a a vut problema memory leak-ului. Adica mai pe romaneste problema aia nasoala cand programul nu stie sa elibereze memoria pe care nu o mai foloseste. Si tot creste, creste, si nu stii de ce sistemul incepe incet incet sa se transforme dintr-un bolid intr-o broasca testoasa beata. Da, de multe ori vulpita e de vina (ca sa ramanem in domeniu). Fiecare nou tab deschis inrautateste situatia chiar daca ulterior e inchis. Tot ramane o urma de memorie alocata aiurea care nu poate fi utilizata de alt program.  Sunt si solutii: aici, aici, aici si in alte zeci de locuri. In firefox 3 problema e parca putin mai evidenta. Sa nu ma intelegeti gresit, firefox e preferatul meu prin ceea ce ofera, doar ca problema asta e un mare punct in minus.

Si pentru exemplificare, un screenshot de la lucru, un Firefox 2 pe un Ubuntu 7.10.  Scorul?  632.9 MB.

Click pt Marire

Click pt Marire

Da, stiu, trebuie sa trec pe Ubuntu 8.04 si pe Firefox 3. Dar totusi …

P.S. Acest post l-am scris dintr-un Firefox 3, pe Windows XP, cu 28 de tab-uri deschise si 205 Mega memorie ocupata.

2 thoughts on “Cata memorie mai ocupa Firefox?

  1. N-ai specificat cate tab-uri aveai deschise pe linux. De asemenea nu e totuna ce tab-uri ai deschise. Cu un upgrade de ubuntu/firefox, aceleasi tab-uri deschise, ar trebui sa ai mai putine resurse ocupate.

  2. Sincer, Opera 9.51 i-l cam scoate din scena pe FF la nivel de tehnologie, chiar si pe FF3 insa tot Firefox voi folosi pe post de browser principal. It’s just so much safer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *