Acest post nu e despre Dragobete

Azi e Dragobete. Echivalentul românesc al Valentine’s Day de peste ocean. Nu o să mă aventurez acum în a face o comparaţie după părerea mea extrem de plictisitoare între cele două sărbători şi nici nu o să vă dau un sfat ce să alegeţi să sărbătoriţi. E alegerea voastră. Însă să nu fiţi ipocriţi, cum sunt unii care susţin cu ardoare că ziua de 14 februarie este doar o sărbătoare comercială, iar datinile din 24 trebuiesc păstrate cu sfinţenie. Ei zic asta doar ca să nu fie ca restul, ca să nu urmeze turma. Acele persoane sunt sigur că s-au bucurat (s-au s-ar fi bucurat) când au primit ceva de Sfântul Valentin. Părerea mea e că nici una din zile nu trebuie sărbătorită în modul în care este sărbătorită. Sfântul Siluan Ahonitul spunea că „iubirea nu e supusă timpului, puterea ei dăinuie pururea”. Dragostea e prea importantă ca să fie limitată la 14 sau 24 februarie, e un sentiment care trebuie să ne cuprindă în fiecare zi, iar aici nu mă refer doar la dragostea pentru o persoană anume, ci la dragostea pentru tot ce ne face fericiţi, tot ce ne desenează un zâmbet atunci când avem mai mare nevoie.

Dar ce vroiam să expun aici sunt nişte sfaturi pentru cei care doresc sărbătorirea ambelor zile. Probabil că mulţi dintre bărbaţi au cumpărat de 14 februarie ceva scump pentru persoanele speciale de lângă ei. Dacă aţi rămas lefteri, nu vă îngrijoraţi. Cel mai bun cadou sunt cuvintele voastre, mesajele de dragoste către persoana iubită. Confucius spunea : „Cuvintele sunt vocea inimii” şi deci ele pot impresiona mult mai mult ca de exemplu o inimioară roşie ( uff ) sau o cină romantică. Dar ce să ziceţi persoanei iubite? Aici vă ajut eu. În funcţie de ce profesie aveţi, mesajele de dragoste diferă esenţial ( O mică remarcă: să nu vă pună cineva să încercaţi aceste replici , ele sunt experimentale şi vă puteţi arde .. .sa nu ziceţi că nu v-am avertizat 😛).

Un programator: „Hai să intrăm într-un ciclu infinit al iubirii. Dintre variabilele vieţii mele vreau ca tu să fii constanta sufletului meu”.

Un medic: „Dacă mi-aş face o operaţie pe cord deschis sigur te-aş găsi pe tine acolo”.

Un vânzător: „Coca cola: 3.5 lei … un film: 9 lei … o ieşire cu prietenii: 30 de lei … dragostea mea pentru tine: Nepreţuită. Pentru toate celelalte există Mastercard”

Un economist: „ Stiu că Profit = Venituri – Costuri. Cu tine nu o să ies niciodată în pierdere, pentru că simpla ta prezenţă îmi aduce un profit de fericire imens”.

Un pompier: „De ce aprinzi mereu focul pasiunii mele?”.

Un astrolog: „ De acum USG007854 se numeşte Cristina şi va străluci doar pentru tine”.

Un poliţist: „Îmi pare rău, dar trebuie să te arestez. În România frumuseţea se pedepseşte cu o cină cu mine”.

Un rapper:

„ N-am venit sa vorbesc aiurea cum cred unii baietasi
Nici sa fac pe impresarul, am tupeu de borfas
Aici e Bucureşti, nu e nici est, nu e nici vest

Nu mă interesează lupta altora, nu-i lupta mea
Doar alături de mine vreau sa fii iubita mea”

Un mecanic: „Repar inimi. Pe tine te costă doar un sărut”.

Acum că ne-am distrat ( :))) ) vreau doar să vă zic ceva: cuvintele chiar contează, contează dacă vin din suflet şi sunt spuse cu sinceritate. Şi să vă spun despre una dintre cele mai frumoase declaraţii de dragoste pe care eu le-am auzit. Era noapte, veneam spre casă. La un moment dat mă intersectez cu doi îndrăgostiţi. Ea îi zice lui: „Vreau să adorm lângă tine şi să mă trezesc lângă tine”. M-a impresionat. Atât de simplu, dar totuşi aşa de frumos. Aşa cum esenţele tari se ţin în sticluţe mici, aşa nici pentru sentimentele puternice nu ai nevoie de cuvinte mari ci doar de cuvinte din inimă. El a sărutat-o, dar dacă aş fi fost în locul lui nu făceam aşa. Aş fi luat-o in braţe şi i-aş fi zis: „Iubito, somn uşor”.

4 thoughts on “Acest post nu e despre Dragobete

  1. 🙂 a sarbatorii dragostea intr-o zi….de 14…sau 24 februarie e nice…insa dragostea adevarata este aceea care ne face inima sa vibreze in fiecare secunda a existentei noastre…ea este aceea care trebuie celebrata…acum…maine…in fiecare zi de primavara,vara,toamna sau iarna…
    Felicitari Dany…mi-a placut cum ai inteles si comentat,,declaratia de dragoste”…

  2. ” Dragostea este triumful imaginatiei asupra inteligentei.” zice Mencken, iar E Cioran, parca picura iubire pe fruntea muntilor : ” Toate neputintele se reduc la una, aceea de a iubi, aceea de a evada din propria tristete.”…. eu iubesc pana si ideea de iubire in fiecare zi si, o sarbatoresc in felul meu, zambind… daca azi e Dragobetele… am zambind mai mult, si, am incercat sa nu intinez iubirea, sarbatoarea dragostei cu fiori de nelinisti si nici vb de duh… am ales sa zambesc pana si absentei zambetului, doar, doar o inmugurii ceva candva..deci… iubesc si respir, ziveli ljubav ( traisca dragostea ) … un articol minunat, iti zic si eu din suflet, simplu : Bravo! si tot in acelasi fel..Multumesc pentru boarea de iubire care esti, succes in continuare 🙂
    http://sfinx667.wordpress.com

  3. frumoase replici…………. din pacate putine fete (sau femei) le-ar intelege/aprecia………. fain articolul, dar ma mira faptul cum un programator are timp de blogging :D………..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *