eok.ro nu e asa ok

S-a lansat varianta beta de la eok.ro. E un proiect ambiţios, de a oferi muzică gratuit şi legal. E de lăudat, şi chiar îi laud pe iniţiatorii săi pentru idee ( e super părerea mea), dar mai puţin pentru implementarea ei.

Există un MARE BUG. Folosind firebug am putut vedea de unde se face streaming-ul mp3-urilor. Şi am pus link-ul în browser, a intrat quicktime, am dat Save as source şi rezultatul: 1b9d0caf68923e521af67b0cbbb38e81.mp3 adica “Nicola – Dincolo de noapte e zi” 😐 . Nu ar trebui să dea voie la download ci doar la streaming … doar aşa vor aduce vizitatori pe site, apoi reclamă, deci bani pentru artişti. Un simplu .htaccess ar rezolva problema. În fine.

În altă ordine de idei, site-ul e drăguţ, însă cu unele deficienţe supărătoare. De exemplu în Firefox apar unele suprapuneri de div-uri, iar faptul că nu există derulare a melodiilor e oare o strategie a creatorilor site-ului? Să ascultăm toată melodia şi să stăm mai mult pe site ? Oricum nu e prea plăcut.

Dacă repară problema cu download-ul, restul sunt lucruri mărunte. Şi oricum sunt mai indulgent … e doar beta încă. Încă ceva: va fi doar muzică românească? Ştiu că ar fi extrem de greu să se aducă muzică străină, dar … ar fi frumos 🙂

Sincer aş dori ca acest proiect să fie un succes. Şi are toate şansele să devină. Doar trebuie puţin mai multă atenţie.

3 thoughts on “eok.ro nu e asa ok

  1. Pingback: eok.ro nu e asa ok

  2. Pingback: eok.ro nu e asa ok

  3. Mulţumesc de articol! Voi transmite programatorilor noştri bug-ul descoperit de tine.

    Când vom lansa public site-ul va merge şi derularea pieselor, şi alte lucruri care ne-au fost cerute. Dacă mai ai observaţii te rog scrie-mi la florin@e-Ok.ro sau pe blogul tău… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *