Drillbit Taylor – o comedie pentru toata familia

Am vazut recent Drillbit Taylor, o comedie usoara, deconectanta, fara sa iasa insa cu nimic in evidenta.

Povestea nu este una plina de originalitate, insa nu este nici pe departe un cliseu hollywood-ian. Trei pustani, aflati in primul an de liceu sunt “maltratati” de doi baieti mai mari, care le fac zile fripte la scoala. Wade (the skinny guy), Ryan (cel plinut) si Emmit ( The Hobbit ) au nevoie disperata de ajutor, insa nici nu isi pot permite sa plateasca un agent din Israel, sau un maistru kung-fu, sau un proaspat iesit puscarias. De aceea apeleaza la un bodyguard low-bugdet, Drillbit (burghiu) Taylor, care este interpretat in stilui caracteristic de catre Owen Wilson. Imi place la acest actor modul cum, fiind serios, incruntat, reuseste sa faca faze sau sa spuna fraze de mare haz. Are un stil unic, nemaintalnit la alt actor.

Drillbit ii ia “sub aripa sa” pe cei 3 loseri, si ceea ce porneste initial ca o afacere de unde sa-si mulga banii necesari pentru zborul spre Canada se transforma intr-un atasament reciproc intre Drillbit si baieti. Filmul se invarte in jurul confruntarii dintre cei trei tocilari protejati de Drillbit si “the bad boys”.

Filmul este chiar haios, cu multe faze care starnesc hohote de ras. Nu paseste pe panta replicilor cliseistice, sau a fazelor de prost gust. Unele faze poate ca justifica ratingul (acordul parintilor pentru copiii de sub 12 ani), dar sincer cred ca parintii pot linistiti sa-si lase copiii sa-l vizioneze. Poate doar faza de la final e un pic prea dura, dar scenaristii au reusit sa o transforme si pe aceea intr-o faza comica. Apropo, chiar in fata mea era o familie cu un copil mic, care mi se parea ca gusta din plin aceasta comedie.

Cei trei pusti joaca foarte bine, in special Ryan (faza cu rappingul e cool). Si actorii din rolurile secundare sunt comedianti pentru “The Daily Show”, deci se poate spune ca era comedie peste tot.

A rezultat un film care place, fara sa fie extraordinar, care e amuzant, insa fara sa cadem de pe scaun, care e perfect pentru o seara de relaxare, fara sa fie ceva memorabil. Ca nota, i-as da un 7 din 10. Il recomant tuturor celor ce vor sa uite pentru 1 ora jumate de stresul cotidian, fara sa-si puna insa prea mult mintea la contributie.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6hdW_b6M6bM]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *