Technomarket în Real 2 Oradea

Ieri, în timp ce doream să vizitez magazinul Takko din incinta Real 2 (situat pe şoseaua înspre Satu Mare), am dat peste magazinul Technomarket, care e cu adevărat gigant. Ca o paranteză, magazinul Takko din Real 2 incă nu şi-a deschis porţile, fiind doar un afiş cu „Deschidem în curând”.

Revenind la Technomarket, am rămas surprins că o asemenea deschidere a rămas fără ecou în presa locală, eu sincer nu am ştiut nimic, deşi magazinul s-a deschis în 4 decembrie, odată cu Real. Campania publicitară a fost sublimă, dar a lipsit cu desăvârşire. Nici un afiş, nici un spot în paginile ziarelor sau pe net, în ediţiile online. Cei de pe partea de marketing şi-au luat salariul degeaba, iar efectul l-am observat chiar după 9 zile de la deschidere. Când am ajuns acolo, era aşa de puţină lume, încât eu am crezut că e închis. Doar nişte angajaţi plictisiţi aranjau nişte dvd-uri. Am zis să compar cu campania de promovare a magazinului Media Galaxy din Lotus Market, dar nu are rost. Afişele şi bannerele cu Media Galaxy au fost peste tot, iar deschiderea a fost cu promoţii ( vezi celebrul notebook Asus ), cu înghesuiala specifică, cu tot tacâmul. La Technomarket linişte. S-a mai dovedit încă odată ce putere are reclama.

Impresii despre magazin. E mare. Foarte mare, cam cât Media Galaxy. Produse multe, dar nu atât de bine aranjat ca magazinul concurent. Angajaţii. Mai bine un exemplu. Mă uitam la notebook-uri, vine un angajat şi mă întreabă cu ce mă poate ajuta. Îi explic cam ce m-ar interesa, notebook-uri cu Core 2 DUO, iar el mă întreabă: „Dar ce diferenţă este între dual core şi core 2?”. No comment. Lăsând la o parte neajunsurile, calităţile sunt evidente, preţul fiind cel mai important. Preţurile sunt foarte bune, merită să mergeţi acolo să vedeţi. Oarecum e explicabil, deoarece Technomarket e o marcă Domo, la fel cum Media galaxy e o marcă Altex. Iar Domo are în general preţuri mai mici ca Altex. Varietatea de produse e încă un punct în plus. Găseşti orice, de la laptop-uri, plasme, filme, jocuri, muzică, monitoare, boxe, etc. orice legat de IT.

Ajuns acasă am găsit pe net doar două însemnări despre deschidere, iar alea în presa centrală de specialitate: Wall-Street şi Financiarul. Astfel am aflat că magazinul are o suprafaţă de 3000 metrii pătraţi şi cam atât. Foarte slăbuţă promovare şi e păcat. Eu personal recomand magazinul, e variat, preţurile sunt bune, iar poziţionarea de asemenea. E interesant de urmărit duelul cu Media Galaxy, care are avantajul marketingului, a brandului mai bine promovat dar şi a vizibilităţii, fiind într-un mall. Technomarket are de partea sa avantajul preţurilor, în general mai mici şi lipsa concurenţei, în această locaţie, fiind singurul magazin IT. Să vedem ce va fi.

5 thoughts on “Technomarket în Real 2 Oradea

  1. Angajatii sunt varza din pacate, nu-si cunosc produsele, nu au nici cea mai vaga idee ce vand, nu sunt in stare sa te consilieze de nici o culoare.
    Preturile sunt bune, de acord.

  2. nu prea sunt de acord cu ce zice cel din naintea mea…angajatii sunt cat de cat ok,nu stiu ei chiar asa de multe,dar te pot consilia indeajuns de bine.
    in legatura cu oferta de produse, este foarte foarte avantajoasa si ai o gama larga de produse
    eu v-asi recomanda sa mergeti pe acolo,aveti ce vedea si cumpara totodata 🙂

  3. Intradevar campania de marketing a lipsit cu DESAVARSIRE, angajatii nu stiu cat de pregatiti sunt dar sunt cam putini si nu acopera intreaga suprafata a magazinului chiar daca sunt putini clienti.Inca un adevar spus mai sus este acela ca preturile sunt foarte bune, si un alt avantaj care-l diferentiaza net de Media Galaxy este oferta financiara din partea celor cu credite, cred ca sunt cei de la GE Money, nu sunt sigur. In rest marfa e aranjata cu gust si clar definite raioanele, vizibile din orice colt al magazinului.

  4. am vizitat si eu azi acest magazin si am intilnit doi baieti de bun simt
    intradevar sunt tineri si ce daca ,toti am fost la inceput asa-bravo sefule ca ai angajat tineri fara experienta o sa invete si ei.
    curind am sa cumpar un TV LCD de la acest magazin cu banii toti si nu in rate ,numai pentru ca sunt stingaci dar simpatici!

  5. sunt varza oamenii, cat despre ,marele producator electrolux nu am cuvinte:
    – am achizitionat un frigider de 20.000.000 lei si a mers fix o luna
    de acum incolo o sa folosesc cu incredere produse chinezesti. s-a terminat cu lucrurile scumpe si proaste….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *