Spamland

Nu credeam că o să preţuiesc vreodată “munca” lui zoso împotriva spam-ului. Asta până să simt cu adevărat dimensiunea acestui flagel.

Am intrat pe google.ro pentru a căuta un model de proces verbal de primire. Primul rezultat e un forum legat de acest subiect, deci e ceva ok. Al doilea rezultat e un spam nesimţit al celor de la interactiuni.ro. Nimic legat de ce căutam, la ei pe pagină.  Uitaţi aici metodă tâmpită de SEO. Click pe imagine pentru zoom.

spam_proces_verbal_1

spam interactiuni.ro

Spicuim acum din codul sursă:

<html xmlns=”http://www.w3.org/1999/xhtml”>
<head>
<meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=iso-8859-1″ />
<title>Model Proces Verbal De Predare Primire Documente</title>
<meta name=”description” content=”Model Proces Verbal De Predare Primire Documente pe anunturi online”>
<meta name=”keywords” content=”anunturi,de,documente,model,online,pe,predare,primire,proces,verbal”>
<link rel=”shortcut icon” href=”http://www.interactiuni.ro/favicon.ico” />
<style type=”text/css”>@import url(“http://www.interactiuni.ro/style.css”);</style>
<script language=”javascript” src=”http://www.interactiuni.ro/functions.js”></script>
</head>

<body onload=””>

<div id=”page”>

<div id=”pagetop”>
<table width=”100%” cellspacing=”0″>
<td>Model Proces Verbal De Predare Primire Documente pe anunturi online</td>
</table>

La mijlocul paginii:

<div id=”content”>

<h1>Model Proces Verbal De Predare Primire Documente</h1>

Şi la sfărşitl ei:

Model Proces Verbal De Predare Primire Documente pe anunturi online
<br />
<br />

Aşa, ca să fie clar pentru crawlerii google. Oare cât de neruşinat poţi fi să ajungi să faci asta? Oare cât de avid de trafic poţi fi? Si, surpriză, nu sunt singurii care cred că prin SEO rău întenţionat pot câştiga vizitatori. Vizitatori poate, vizitatori fideli, no way, înjurături pe bandă, bingo. Megaanunturi.ro, efirme.ro, anunturi-publicitare.ro (care mie îmi pare the same shit cu megaanuturi.ro), esp.funpub.net.  Astea toate pe prima pagină de retzultate google.ro. Minunaţi-vă (click pe imagini):

Spam megaanunturi.ro

Spam megaanunturi.ro

Spam efirme.ro

Spam efirme.ro

Spam esp.funpub.net

Spam esp.funpub.net

Desigur, EXISTĂ metode de a îndepărta aceşti impostori ai internetului.  Cea mai eficientă metodă e raportarea la google. Aceassta se poate face în două feluri,  ce-a dea doua metodă fiind preferată. Dacă nu aveţi cont de google, puteţi utiliza spam reportingul de aici. În cazul în care aveţi cont, vă logaţi cu datele personale, apoi intraţi pe https://www.google.com/webmasters/tools/, iar de acolo în dreapta e “Report spam in our index”. Primul, deja l-am raportat, urmează restul. Dacă mulţi îi raportează, ei vor fi depunctaţi drastic în căutări şi poate se vor râzgândi şi vor face ceva cu adevărat folosittor, în loc să se ocupe cu spam-uri jenante. Unele indicaţii interesant, aici.

Deci dacă dorim rezultante relevante pentru căutările noastre, trebuie noi să facem ceva, să raportâm astfel de site-uri şi doar aşa vom scăpa de ele, sau măcar de practicile ce le caracterizează.

2 thoughts on “Spamland

  1. Nesimtitii! Si mie mi s-a intamplat, dar putin mai demult, sa caut ceva si la rezultatul cautarii sa apara cateva site-uri care nu au nici in clin, nici in maneca cu ceea ce voiam. In primul rand, aceste site-uri/ pagini web nu joaca fair-play. In al doilea rand, daca ar fi un OPC pentru ele (exista?!), le-ar pieri cheful de jucat cu nervii nostri. Iar in al treilea rand, nu pot descrie decat ca lowlife scumbags pe webmasterii care se dedau la astfel de lucruri neortodoxe.

  2. Din fericire exista o solutie, spam reportul la google si eu deja am inceput, iar daca toti o sa incepem sa raportam tot ce e nesimtit in online, in timp se vor vedea rezultatele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *