Trădaţi din dragoste

Sau cum să-ţi speli rufele în public şi să foloseşti prea mult detergent.

Sub sloganul „WE LOVE (Somebody else)” pe Prima TV, emisiunea „Trădaţi din dragoste” aduce în faţa televizoarelor pe toţi aceea care, îngrădiţi de o viată monotonă, centrată pe muncă urmată de mica cutiuţă cu entertaiment,.simt acea plăcere descătuşătoare : Băi, ce i-a zis-o, mama ei de zdreanţă. E o formă de patetism, de distracţie ieftină, dar şi cu o calitate pe măsură. Lăsând la o parte latura morală, pe care o voi detalia mai jos, după părerea mea e chiar jenant să cauţi şi mai ales să obţii plăcere vizionând astfel de emisiuni.

Însă „ideea” nu e de la noi. Emisiunea este copiată (da, acesta este termenul) după Cheaters . Exact ca şi fratele de peste ocean, emisiunea urmează aceeaşi paşi:

1. El si ea erau doi porumbei. S-au plăcut din Prima, a urmat apoi o idilă frumoasă, plină de clipe de neuitat.

2. De la o vreme, parcă ea se comportă ciudat. Nu mai răspunde întotdeauna la telefoane, e evazivă în relaţia lor, pleacă de multe ori de acasă fără să spună unde, iar dacă e sunată găseşte repede scuza că e la o prietenă, care săraca, deprimată fiind, are nevoie de un umăr pe care să plângă. Asta în timp ce el, masculul, face bani fiind mai mereu plecat. Parcă nici sexul nu mai era ce a fost. Adică nu mai e.

3. Îngrijorat din cale afară de comportamentul iubitei, dar si un pic suspicios, el se hotărăşte să apeleze la Ernest & Co.

4. Prima zi de filare. Nici un rezultat.

5. A doua zi. Nimic.

10. Suspecta ( J ) este văzută în compania unui alt bărbat – îi voim zice Antonio – ( mai bine făcut, dar fără maşina ). Cei doi se întâlnesc, ea îi cumpără o îngheţată, termină îngheţata şi apoi se sărută pasional.

11. Suspectul intră în blocul unde locuieşte ea. Trece o jumătate de oră. Trece o oră. Antonio şi ea ies fumând. Ea nu e fumătoare.

12. E evident ce se întâmplă. El vede caseta: – Curva naibii, după câte am făcut pentru ea!!!! Şi ce o iubeam, ce o iubeam Doamne şi ea ticăloasa. Nenorocita. Mizerabila. Nemerica. Bip. Bip. Bip măsii. Ernest: – Acum ea este cu el. Vrei să mergem pentru o confruntare? (Întrebare retorică). El: Of course.

13. Detectivii, 20 de gărzi de corp, Ernest (the One) şi el. În parc, ea, Antonio şi o bancă formau un întreg. El fuge spre Antonio: Băh Bip Bip Bip. Te omor măh. Jbang, apucă să-i aplice un metatarsian. Intervin bodyguardzii.

14. Fuge spre ea: Ce faci fă aici cu ăsta? Cine e playboy-ul ăsta fă ? (Urmează o serie de bip-uri, în care el îşi exprimă anumite gânduri despre jumătate din arborele genealogic al ei, urmat de păreri pertinente despre anumite părţi ale corpului lui şi al ei). Cu el mă înşeli? De ce? De ce? Pentru ce?

15. Ea: Pentru că el mă face fericită, doar Antonito meu. În acest timp, Antonito a fugit la mămica. Ea: Tu eşti tot timpul plecat, nu eşti lângă mine, mă ignori, iar eu ca femeie am nevoi, nevoi pe care Antonito mi le-a satisfăcut. Ernest, calm as usual: Explică-mi te rog motivele pentru care l-ai înşelat pe el? Ea: De aia!

16. Toţi pleacă. Ernest către el: O vei mai ierta vreodată? El : Nu, în veci. Greşit, o va ierta. Bărbaţii-s fraieri. Tare fraieri.

17. Ernest: În emisiunea viitoare, încă un cuplu pe cale să se destrame. Până atunci, fiţi fideli.

Aspectul moral. Moralitatea e în mintea fiecăruia un concept diferit. Ce pentru unii li se pare în regulă, pe alţii îi dezgustă profund. La fel e şi cu această emisiune. Pot exista păreri pro dar şi contra. În opinia mea a-ţi înşela partenerul e dovada cea mai puternică a laşităţii, fuga de adevăr, asumarea propriilor sentimente şi comunicarea deschisă a acestora. Cel ce înşeală e un om slab, care nu mai merită aprecierea celui înşelat. Cu toate acestea, a dezvălui viaţa privată a celor implicaţi pe un post de televiziune, în faţa altor mii de oameni e o încălcare gravă a dreptului la intimitate. Şi chiar şi fraierii care înşeală au acest drept.

Până la urmă telespectatorii decid. Dacă emisiunea are rating, va continua, dacă nu, se va opri. Iar Ernest va merge în „Casă”.

Articol participant la SuperBlog 2008.

1 thought on “Trădaţi din dragoste

  1. Wow I am impressed.

    Cu siguranta, lui Doru i-ar placea materialul. Cred ca ar fi perfect pentru Student FUN.

    Miiiiiii de felicitari Dane!

    Keep doing the extraordinary job!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *