Strategia “Praf în ochi”

Știind-ul pe Bolojan ca un inamic al spațiilor verzi din Oradea, am citit cu interes știrea de pe oradea.ro în legătură cu o dezbatere publică privind spațiile verzi, dezbatere ce urmează să aibe loc în data de 31 ianuarie, ora 16:00. Observ mirat ca se propune ceva interesant, de apreciat: în locul unui arbore tăiat din anumite motive, se instituie obligația de a  se planta 5 arbori în locul lor, stabilindu-se totodată și niște cerințe minime pentru arbori, referitor la înățime, circumferință, etc.

Totul bine și frumos, asta până când deschid documentul atașat să citesc mai pe îndelete modificările propuse. Unele propuneri sunt de bun simț și chiar binevenite, cum ar fi rația 1-5  pentru pomii plantați, precum și stabilirea unor standarde pentru aceștia. Ce mi-a atras atenția e ultimul rând:

Articol nemodificat Articol modificat
Art.14. În cazul tăierilor rase sau a scoaterii din rădăcină este obligatorie replantarea de arbori într-o măsură în care să compenseze masa foliară distrusă cu ocazia lucrărilor (minimum doi arbori cu o masă foliară similară pentru un arbore tăiat). Art.14. Se abroga

 

Adică să înțeleg că dacă arborii se scot din rădăcină e ok? Nu mai trebuie plantați alții? Sau nu înțeleg eu bine? Sau se stabilește cadrul legal pentru un viitor măcel verde?

1 thought on “Strategia “Praf în ochi”

  1. Pingback: Cariera de blogger « joy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *