Mai in gluma, mai in serios …

Incep azi o serie de problemute de logica (dar nu numai), probleme adresate cititorilor mei inteligenti 🙂 . Titlul topicului e defapt titlul cartii in care se gasesc aceste “provocari”, carte pe care am parcurs-o foarte de demult, iar acum am regasit-o cu placere in bibiloteca. Deci sa incepem cu prima problema:

– Mi-a spus tata ca unica fiica a celei din din fotografie este sora unicei fiice a mamei mamei mele.

… Cine o fi in fotografie?!

10 thoughts on “Mai in gluma, mai in serios …

 1. Eu ma gandesc ca ar trebui sa fie mama mamei, adica bunica respectivei/respectivului care intreaba.

  Dar, pe de alta parte mi se pare aiurea exprimarea “sora unicei fiice” si fortarea gandirii spre ” daca Alina e copil unic, fara frati surori, sora Alinei este chiar Alina”. Kinda weird . Sau am ratat eu ceva?

 2. Bunica… daca o luam metodic: mama mamei e bunica… unica fiica a mamei mamei sunt eu… deci cea din fotografie e bunica.

 3. :)) … nu, nu e un banc … desi recunosc ca ai imaginatie 😛 … raspunsul e unul perfect posibil … in curand dezvaluirea 🙂

 4. Felicitari Alexandra! Asta e … explicatia mai lunga e ca bunicul a fost casatorit de doua ori. Dintr-o casatorie, a rezultat o fata, iar din cealalta alta fata. Ele sunt practic surori, chiar daca nu de ambii parinti. Felicitari inca o data 🙂

 5. Multumesc, dar nu pot sa imi asum in totalitate creditul. Mi-am dat seama ca ceva e fishy in momentul in care ai vorbit despre “dezvaluire”. Am citit o data, de doua ori si cling! mi s-a aprins beculetul (de fapt, ca sa fiu realista, a facut poc! – mi s-a ars unul dintre cele trei becuri de la lustra din camera).

  Sunt bucuroasa ca am venit cu raspunsul corect.

  Mai astept probleme de “deconstipare” a mintii!

 6. da da
  asta e cartea de la mine sau cum
  eu am alta sugestie
  cred ca e elodia
  o disparut de la OTV si o reaparut al tine pe blog 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *